RECEPTEN

I love food and food loves me

Ontbijt

Het oude gezegde “ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar” is echt waar. Het ontbijt is zo belangrijk. En toch zijn er zoveel mensen die dit overslaan of te weinig eten. En als je slecht begint dan hangt de dag vaak aan elkaar van snacken omdat je bloedsuikerspiegel schommelt. Dus neem de tijd voor het ontbijt!

Lunch

What about lunch? Eet je dagelijks braaf je gesmeerde bammetjes of ben je overgeleverd aan de bedrijfskantine? Besteed aandacht aan een goede lunch en je kunt er de hele middag weer tegenaan. Voorbereiding is hierbij het halve werk dus maak het de avond ervoor klaar zodat je ’s ochtends de lunch zo mee kan nemen naar je werk.

Diner

Uit pakjes en zakjes koken is natuurlijk niet meer nodig. Internet staat vol van heerlijke en makkelijke recepten. Ik heb een “eigen kookboek”. Oftewel een ordner met recepten die ik door de jaren heen heb verzameld op internet, kookboeken en tijdschriften. Regelmatig komt er iets bij of wordt er iets verscheurd. Op zondag pak ik het kookboek erbij en stel ik weekmenu met een boodschappenlijst samen. Zo kom ik niet voor verrassingen te staan.

Snacks

Vaak (ge)zondig ik met een zelfgemaakte snack. Er is van alles te koop in de supermarkt. Maar alles wat verpakt zit zijn dingen aan toegevoegd waar je lichaam niet zo blij van wordt. Als ik het zelf maak dan weet ik wat erin zit en het smaakt ook nog beter!