20160710_140347

Salade gerookte kip en venkel

Ik had nog nooit zelf een gerecht gemaakt met venkel. Gewoon omdat ik niet wist wat ik ermee moest doen. Tot ik dit lunchgerecht in een tijdschrift tegen kwam. Het is zo lekker en makkelijk! Je kunt het handig ’s avonds klaar maken en de volgende dag mee naar je werk nemen.

Venkelweetjes:
– Venkel kan in zekere mate je hongergevoel verminderen
– Na de maaltijd bevordert venkel de spijsvertering
– Venkel verfrist de adem
– Venkel is heel gezond, het zit boordevol vitaminen en mineralen.


Ingredi├źnten (1 persoon):

  • 100 gram gerookte kip
  • halve venkelknol
  • halve avocado
  • 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram veldsla (of een andere soort sla)
  • 50 gram walnoten
  • zout & peper


Bereiding:

1. Snijd de venkel flinterdun, en meng deze met het citroensap, de olijfolie en de honing. Breng het mengsel  op smaak met zout en peper. Laat het 10 minuten marineren.
2. Snijd de gerookte kip en avocado in reepjes. Snijd de sinaasappel in partjes en ontvlies deze.
3. Meng de veldsla, sinaasappelpartjes en gerookte kip door de venkel. Leg de partjes avocado erop en strooi de walnoten eroverheen.