Pumpkin soup on wooden table

Pompoensoep

Er zijn zoveel lekkere recepten voor pompoensoep maar dit vind ik de lekkerste! Heerlijk om tijdens een koude dag bij op te warmen. Maak een extra grote pan van deze simpele soep en vries dit in zakjes in. Zo tover je op een drukke dag een voedzaam soepje tevoorschijn.


Ingredi├źnten (4 personen):

  • 600 gram pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • 200 gram knolselderij, in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 liter kippen- of groentebouillon (van tabletten, liefst gistvrij)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout & peper


Bereiding:

1. S
moor de ui in een grote pan in de olie in 10 minuten glazig, maar laat hem niet kleuren.
2. Voeg de bouillon toe en doe als deze kookt de blokjes pompoen en knolselderij in de pan, laat ze op laag vuur in 15-20 minuten gaar koken. Breng op smaak met zout en peper.
3. Pureer de soep in een blender of keukenmachine en giet hem weer in de pan. Verwarm de soep tot tegen de kook, schep hem in kommen en dien hem heet op.

Tips:

  • Snijd een dikke plak van 50 gram gerookte pancetta van 5 mm dikte in repen en snijd die in blokjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes knapperig en goudbruin. Roer er 2 eetlepels fijngehakte rozemarijnnaaldjes door. Schep een kwart van dit mengsel in elke kom met soep.