pompoenchili

Pompoenchili

Pompoen is super gezond, het bevat veel ijzer en vitamine B2. Dat is goed nieuws voor vegetariërs. Ijzer en B2 is belangrijk bij het vervoeren van zuurstof door het bloed. Dit is een super voedzaam, makkelijk en heerlijk recept. In een handomdraai is deze pompoenchili vegetarisch: laat gewoon het gehakt weg.


Ingrediënten (4 personen):

  • 1½ kg pompoen (vers of blokjes uit de vriezer)
  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 800 gram zwarte bonen (zak of blik)
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels kokosolie
  • klein bakje crème fraiche
  • 1 eetlepel kruidenmix al-andalus
  • 15 gram verse koriander


Bereiding:

1. Snijd de pompoen in parten (dit gedeelte sla je dus over als je pompoen uit de diepvries hebt). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de al-andalus en de helft van de peper 1 minuut op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur.
3. Voeg de pompoen en tomatenblokjes toe en roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur in 20 minuten gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten de zwarte bonen toe aan het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Snijd ondertussen de koriander fijn. Verdeel de pompoenchili over 4 borden of kommen, doe er een klodder crème fraiche op en bestrooi met de koriander en de rest van de peper.


Tips:

  • Geen fan van koriander? Gebruik dan peterselie.
  • Lekker met zilvervliesrijst en een frisse salade.