dadelballen

Snacks

Vaak (ge)zondig ik met een zelfgemaakte snack. Er is van alles te koop in de supermarkt. Maar alles wat verpakt zit zijn dingen aan toegevoegd waar je lichaam niet zo blij van wordt. Als ik het zelf maak dan weet ik wat erin zit en het smaakt ook nog beter!

Nepbonbons

Weleens van bonbons gehoord die lekker én gezond voor je zijn? Ik niet tot ik deze had gegeten voor de eerste keer. Ze zijn zo lekker! Ik maak er altijd een paar extra en vries deze in. Zo heb ik er altijd een paar in huis als ik onverwacht visite krijg.


Ingrediënten:

  • 200 gram dadels zonder pit
  • 170 gram ongebrande noten
  • 60 gram kokosolie
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • kokosrasp


Bereiding:

1. Week de dadels 15 min. in water.
2. Mix in een keukenmachine de noten, cacao en kokosolie (eerst even smelten in een pannetje). Doe er de dadels bij. Mix tot er een plakkerige bal ontstaat.
3. Schep alles in een kom en laat het even staan.
4. Maak er balletjes van ter grootte van een 2 euro munt. Rol ze in de kokosrasp en klaar! Als je ze niet meteen allemaal opeet moet je ze afgedekt in de koelkast bewaren.