havermoutcake

Havermoutcake

Deze cake is heel voedzaam en lekker. Eet een plak bij een kop thee of cappuccino. Mijn jongste dochter eet het ook als ontbijt, met een laagje roomboter. Mijn oudste zegt dat het te gezond smaakt, die heeft liever de “ongezonde” cake ;-).


Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 4 bananen
  • 120 gram havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel ongezoete vanillepoeder
  • 1 hand gedroogd fruit (bv cranberries, stukjes vijg, moerbeien)


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, behalve het gedroogd fruit, in de
keukenmachine en mix goed.
2. Schenk het mengsel in een grote kom en doe het gedroogd fruit erbij, roer goed.
3. Vet een cakevorm (van 30 cm) in met roomboter of kokosolie. Schenk het mengsel in de cakevorm en zet hem 25 minuten in de oven. Klaar is de keek!