citroencake

Citroencake

Heerlijke vette en zoete cake zonder suiker! Hij is gemaakt van amandelmeel, dit is rijk aan vitamine E, licht verteerbaar en bevat maar 1/10 van de koolhydraten van gewone bloem. Door de hoge voedingswaarde heb je na het eten van een plakje van deze cake al snel een verzadigd gevoel.


Ingrediënten:

  • 250 gram amandelmeel
  • 2 citroenen
  • 4 eieren
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • 0,5 theelepel zeezout
  • 150 ml (gesmolten) kokosolie
  • 6 eetlepels rauwe honing
  • 1 vanillestokje

extra:

  • cakevorm (circa 20 cm)
  • keukenmachine/mixer rasp


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de bakvorm goed in met een beetje kokosolie. Was de citroenen en rasp met de fijne rasp de schil en bewaar even in een bakje. Snij één citroen door midden en knijp hem uit in een beker/bakje.
2.
Neem een ruime kom en doe hier het amandelmeel, bakpoeder, zout, kokosolie, honing, eieren, citroensap en citroenrasp in. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en rasp de vanillezaadjes er met een mesje aan de binnenkant uit. Doe de vanille in de kom en meng het geheel tot een luchtig en glad beslag en schenk dit in de cakevorm.
3.
Bak de cake in 50 minuten gaar. Controleer met een vork of satéprikker of de cake gaar is. Wanneer dit nog niet het geval is, dan laat je de cake nog een minuut of 8 in de oven staan. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en bewaar op een koele plaats.