Gezondheidsproblemen

Leef je al een tijdje met (vage) gezondheidsproblemen en neem je ze maar voor lief “omdat het niet anders is”? Het zijn je hormonen die uit balans zijn! Hormonen zijn signaalstoffen die betrokken zijn bij veel processen en functies in je lichaam zoals: stofwisseling, voortplanting, groei & ontwikkeling, spijsvertering, water- en zouthuishouding, opslag en verbruik van voedsel, gedrag & emoties, orgaanfuncties. Wanneer je al een tijdje verkeerd eet, teveel stress hebt, te weinig beweegt, slecht slaapt kan je hormoonhuishouding uit balans raken.

De 9 belangrijkste hormonen zijn: insuline, schildklierhormoon, testosteron, oestrogeen, progesteron, groeihormoon, DHEA, cortisol, melatonine.

Een aantal klachten welke kunnen ontstaan als je hormonen uit balans zijn: weinig energie, hoofdpijn, overgewicht, buikvet, love handles, huid-, gewrichts-, darm-, lever-, maag- en nierklachten, schimmelinfecties, slaapproblemen, neerslachtig gevoel, ontstekingen, auto immuunziektes.

Herken je jezelf in dit verhaal? Als gediplomeerd Trainer Hormoonfactor kan ik je helpen!

Werkwijze en kosten

Voorafgaand aan het eerste gesprek stuur ik je een uitgebreid intake-vragenformulier. Dit bespreken we tijdens ons eerste gesprek. We gaan dan ook dieper in op de symptomen van je klachten. Aan de hand van deze gegevens maak ik een persoonlijk behandelplan.

Dit bestaat uit:

  • uitleg over de oorzaken van je klachten
  • tips en adviezen om je te helpen je voedingspatroon en levensstijl te veranderen
  • map met recepten en dagmenu

In principe heb je aan een paar consulten voldoende om zelf verder te gaan. Wellicht zijn de klachten dan al weg of verminderd maar dit kan ook enige tijd kosten. Dit is voor ieder persoon anders. Natuurlijk wil ik wel na een paar maanden weten hoe het met je gaat.

Een intake duurt 1,5 uur en kost €90,-
Een vervolgconsult kost € 35,- per half uur