4M7A4050

ABOUT

Mijn naam is Chantal. Samen met mijn man en twee dochtertjes woon ik in het ‘bijna’ Brabantse Hedel.

Na 8 jaar bij een grote bank te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Voeding en koken speelde al een belangrijke rol in mijn leven, maar na het lezen van het inspirerende boek “vullen of voeden” (van Wilfred en Lili Genee) wist ik het: hier wil ik iets mee doen!

“VULLEN OF VOEDEN: WAT DOE JIJ?”

De titel van het boek houd mij nog dagelijks bezig. Vullen is makkelijk, je grijpt naar die zak chips of die heerlijke chocoladereep en je hebt tijdelijk een verzadigd gevoel. Maar al snel heb je weer trek en zit je opgezadeld met een schuldgevoel. Als je voeden opzoekt op internet krijg je te zien: eten geven, inwendige mens versterken, koesteren, onderhouden, te eten geven, verzadigen. Met andere woorden eet je dus voedsel wat je verzadigd, waarmee je je van binnen versterkt en zo ook je lichaam goed onderhoud én er dus mooi uitziet. Hoe mooi is dat!

Om een specialist te worden op het gebied van voeden, heb ik de opleidingen ‘Gewichtsconsulente’ en ‘Trainer Hormoonfactor’ afgerond. Om mezelf te blijven ontwikkelen lees ik regelmatig vakliteratuur, volg ik een cursus of opleiding.


WAT HEEFT HET MIJ GEBACHT

Door mijn eigen zoektocht naar een gezondere levensstijl heb ik ervaren wat het met mij doet.

Ik had niet veel energie, een opgeblazen buik en ieder griepje pikte ik mee. Ik had ook vaak ontstekingen in mijn lichaam, met als dieptepunt een longontsteking. Hierna heb ik enkele aanpassingen in mijn voeding aangebracht, ben gerichter gaan sporten en heb wat meer aandacht voor ontspanning. Nu voel ik mij energiek, mijn buik is blij en de meeste griepjes gaan aan me voorbij!

MISSIE

Mijn missie als voedingscoach is mensen helpen naar een gezondere leefstijl en een daarbij behorend gezond gewicht.

Mijn missie als voedingscoach is mensen helpen naar een gezondere leefstijl en een daarbij behorend gezond gewicht. Ik geloof niet in diëten, calorieën tellen, gekke pillen of shakes, maar in een gezonde levensstijl voor de lange termijn.

Hierbij hanteer ik de 80/20 regel: 80% gezonde voeding en 20% eten wat je wilt. Het leven moet natuurlijk ook een beetje leuk blijven! Daarbij vind ik het heel belangrijk om te kijken naar de persoon die ik voor me heb. Je bent namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt. Juist op de laatste 4 punten gaat het vaak mis als je gebrek hebt aan vitaliteit, last hebt van klachten of ziek bent.


Toen ik me meldde bij Chantal voor advies over voeding, had ik er eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in. Ik heb zo’n beetje alle diëten die men ooit heeft bedacht al gedaan, van het HCG-dieet tot Herbalife, en alles wat daartussen zit. Dus ik dacht, wat kan Chantal mij nog bieden? Maar met de voedingsadviezen van Chantal hoefde ik niet eens direct mijn hele eetpatroon overhoop te gooien, sterker nog, toen Chantal mijn eetdagboekjes las, bleek dat ik zelfs te weinig at! Dat had ik nog nooit bedacht… Vervolgens ben ik mijn eetgewoontes in kleine stapjes gaan veranderen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in -5 kg! Tegenwoordig neem ik een bak rauwkost mee naar mijn werk, die ik gedurende de middag achter mijn bureau leeg eet. Ook ben ik door Chantal gestopt met het drinken van melk en het eten van kaas (mede ivm mijn acné-problemen). Mijn huid straalt nu, en ik heb nog maar zelden een bultje! Mijn koffie drink ik zwart, ook dit had ik me nooit voor kunnen stellen. Maar Chantal had gelijk, ik had een lichte vorm van suikerverslaving. Ik zou er nu niet meer aan moeten denken om mijn koffie met koffiemelk en een zoetje te drinken! Kortom, door kleine veranderingen in je eetgewoonten kun je een grote verandering in jezelf teweegbrengen!

Anoniem

Toen ik hoorde dat Chantal niet alleen voedingsadvies geeft maar ook hormoonconsulente is dacht ik: dat ga ik eens proberen! Mijn hele leven heb ik al last van schommelende hormonen. Ik let dus altijd al erg op met eten omdat ik weet dat er een verband bestaat tussen gezonde voeding en hoe je je voelt. In mijn zwangerschap was ik 32 kg aangekomen en ik had heel veel moeite om ze er weer af te krijgen. Ook kon ik heel moeilijk de knop voor gezond eten weer omzetten en had ik veel last van stemmingswisselingen en vermoeidheid. Na 10 kilo te zijn afgevallen (wat erg moeilijk ging) en de resterende 5-8 kg maar niet lukte ben ik naar Chantal gegaan. Daar heb ik een vragenlijst ingevuld en daar kwam uit dat mijn schildklier niet goed werkte en dat mijn bijnieren uitgeput waren. Ze verweest mij door naar een kliniek en inderdaad ze had het bij het rechte eind. Na wat overleg besloten om middels een aantal voedingssupplementen te proberen de schildklier weer op gang te krijgen en te starten met gezonde voeding dat specifiek bij dit probleem horen. Nu ben ik een maand verder en mijn stemmingswisselingen zijn enorm verbeterd. Ik voel me veel fitter en minder moe. Ben actiever, ga weer lekker wandelen. En een leuke bijeenkomst: ik ben ook al 2 kg kwijt! Chantal luistert naar je en gaat vol overtuiging aan de slag om je niet alleen van de kilo’s af te helpen maar vooral om je je beter te laten voelen. Dank je Chantal voor je adviezen en je enthousiasme. Je hebt mij enorm geholpen. Liefs.

Natasja